Perl programmer for hire: download my resume (PDF).
John Bokma Mind
freelance Perl programmer

Comments: Oxazepam, stop voorzichtig

92 comments

Belangrijk: ik heb geen medische opleiding gevolgd. Dit artikel is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring met Oxazepam, informatie verkregen via het Internet, en de bijsluiter. Op geen enkele wijze moet naar aanleiding van dit artikel gehandeld worden zonder raadpleging van een arts. Ik ben op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de wijze waarop de hier gegeven informatie gebruikt wordt.

Read the rest of Oxazepam, stop voorzichtig.

Comments

Heb je ook informatie i.v.m. overdosis van dit product ?

Posted by Annie at 13:27 GMT on 20 July 2005

Hoe lang heb je Oxazepam in totaal geslikt? Weet je of ontwenningsverschijnselen sterker zijn naarmate je het middel langer geslikt hebt? Blijft de werking 6 uur, ook als je langer slikt, of wordt die steeds korter? Ik begon met 3 x 10 per dag en kon het daar op redden, maar nu heb ik 4 x 10 nodig en ik ben bang dat dat zal toenemen als je lichaam gewend raakt aan het spul. Zitten er bij de ontwenningsverschijnselen ook dezelfde angsten als waarvoor je bent gaan slikken? Een heleboel vragen.

Posted by yolan at 17:29 GMT on 4 August 2005

10 jaar geleden begon ik met het slikken van oxa. Door de jaren heen ging ik steeds meer gebruiken op het laatst zat ik op 10 x 50mg op en dag. s'avonds nam ik dan nog een tema om in slaap te komen. Mijn lichaam ging steeds meer vragen en ik raakte steeds sneller uitgeput. Ik had de pillen overal dat kun je zo gek niet bedenken. In maart van dit jaar vond ik het welletjes en ben ik naar de huisarts gegaan. Daar heb ik aangegeven van de pillen af te willen. Toen ging het snel binnen 6 weken was ik opgenomen op de detox van een verslavingskliniek. Daar ben ik in 10 dagen afgekickt van de pillen, dat viel niet mee en ben er flink beroerd van geweest. Nu 30 september 2005 ben ik nog steeds van de pillen af ik voel me stukken beter. Ik kan het iedereen aanraden. Tuurlijk heb ik mijn zwakke momenten maar dan val ik terug op de dingen die ik heb geleerd en die weken op de detox en praat ik met andere mensen van de kliniek. Ik hoop dat dit een opsteker is voor een ieder die graag zou willen stoppen met de pillen. Het leven ziet er beter uit zonder. Het is echt de moeite waard om het te doen.

Posted by Gerda at 20:01 GMT on 30 September 2005

makkelijk praten, als je van jezelf geen lievertje bent, agressieve akties uithaalt, zwaar adhd en 2 maal al klinisch tot geweest (eenmaal ghb en autoongeluk)... hoe moet k me rustig houden dan.. k kan moeilijk 100 jointjes op een dag roken..

Posted by Rob at 14:30 GMT on 4 October 2005

Doordat ik ook angsten had en niet in slaap kon (en wilde) komen, ben ik naar de dokter gegaan en heb ook oxazepam gekregen. Nu ik dit zo allemaal lees, word ik nog angstiger. Ik ben begonnen met 3 x 1 tablet 10 mg.

Kan iemand mij vertellen wat ik het beste kan doen.?

Posted by andries at 16:53 GMT on 7 January 2006

Hoi Andries, bespreek dit soort zaken altijd met de dokter. Wat je het beste kan doen hangt erg van jouw situatie af, en de dokter kan die (hopelijk) het beste inschatten. Als je door tijdelijk Oxazepam te gebruiken beter kan slapen, en daardoor minder problemen hebt en, in overleg met je dokter, voorzichtig stopt, is de kans op het krijgen van de ervaringen die ik had een stuk minder.

Verder, zoals ik in mijn artikel schreef, probeer bij te houden in een dagboek of iets dergelijks wanneer je je precies angstig voelt. Door sneller situaties te kunnen herkennen die niet plezierig zijn, kan je je beter wapenen. En het gevoel dat je de situatie onder controle kan hebben, maakt het angstige effect hopelijk minder.

Succes.

Posted by John Bokma at 01:14 GMT on 11 January 2006

Mijn apotheker besloot eigenhandig de dosering te verminderen. Ik moet nu elke 3 dagen een nieuw recept aan- vragen. Ja,ja 12,60 voor een herhalingsrecept en het voordeel van de apotheker daar pillen per hoeveelheid berekend worden. Tel uit je winst.

30 tabletten = 20.74

270 tabletten = 23,73

Waar kan ik naar toe met mijn woede!!!

Posted by alma at 00:53 GMT on 22 January 2006

Ik gebruik al 15 jaar een anty-psychotica.Helaas blijf ik voor de wereld om mij heen te druk.Ook heb ik vaak angsten voor de meest dagelijkse dingen zoals naar de kapper gaan of gewoon boodschappen doen.Meestal word door de psychiater dan melleril of millerette voorgeschreven.Want dit heeft dezelfde werking als seresta.Alleen met als voordeel het is niet verslavend.Helaas ben ik er allergisch voor.Dus nu toch weer aan de seresta.Mijn vraag is: wat ik kan doen aan die hoofdpijn,misselijkheid en overgeven van die seresta.Is er nog een oplossing

Posted by sheila at 19:45 GMT on 27 January 2006

Hoi John, dank voor de informatie op jouw site. Ik probeer ook te minderen met Oxazepam omdat ik tijdelijk 6x10 mg ben gaan slikken ter ondersteuning van het opstarten met anti depressiva. Ik slik er nu in de ochtend en avond 1 maar ik voel mij knap vervelend. Paniekerig gevoel keert regelmatig terug, ben misselijk, rillerig en moe. Toch wil ik echt proberen dit even vol te houden zodat ik helemaal kan stoppen. Kun je vertellen wanneer je lichaam echt went aan mindering en of ikzelf nog iets kan doen ter ondersteuning van mijn lijf bij het afkicken? Ik slikte de oxazepam al 3 maanden. Wat een een oorlogen kunnen zich in je lijf afspelen he.

Groet en dank voor je antwoord.

Posted by marjan at 10:19 GMT on 29 January 2006

Hoe lang slik je de anti-depressiva? Het kan zijn dat die zorgt voor het misselijkheidsgevoel. Ik heb zelf ooit Aropax (paroxetine, een SSRI) geslikt en moest daar na een week mee stoppen omdat ik er te misselijk van werd.

Posted by John Bokma at 01:39 GMT on 3 February 2006

Hoi John, ik slik de AD (Fevarin) nu 3,5 week. De misselijkheid komt daar gedeeltelijk van maar de huisarts vertelde mij van de week dat ik de oxazepam te snel heb afgebouw (in 2 weken van 6 naar 2 tabletten). Echt junk-afkickverschijnselen. Ik ben er doodziek van geweest. Moet mij nu inhouden om het met de 2 tabletten per dag te doen en niet weer er 1 bij te nemen. Mag wel van de huisarts maar ik ben zo bang dat ik er niet meer vanaf kom. Ik merk de afhankelijkheid van mijn lijf nu al. De onrust blijft van binnen en de Fevarin doet zijn werk nog niet echt. Groeten!

Posted by marjan at 10:26 GMT on 5 February 2006

Zoals jullie uit mn voorgaande bericht konden opmaken hadden ze me oxazepam gegeven om kalmer te worden.

Na een aantal weken vond ik het toch maar niets... ze hadden net zo als andere voorgaande middelen geen enkel effect op mij.

Ik ben van de een op de andere dag gestopt en gebruik nu al reeds 3 maanden weer Fluvioxameleaat. Heeft bij mij als gevolg dat mn uitspattingen zowel negetief als positief wat afgevlakt worden. Zowel in mn kop als emotioneel.

Maar k ben dus van de een op de andere dag gestopt. K kan het wel hebben.. maar ik zou het niemand aanraden. Ik heb me echt slecht gevoeld. Ben de dag erop ook gelijk met die andere begonnen. Gewoon dus afbouwen. Niet zoals mij doen... Een weekje afbouwen.

Posted by Rob at 16:11 GMT on 12 February 2006

ik ben zelf al 12 jaar aan de oxa , in het begin waren het er 15 van 50 per dag. Dat heb ik zelf terug kunnen brengen naar 6 per dag. met goede dagen blijft het zo maar ik heb ook slechte dagen en word stapelgek en dan pak ik er toch weer teveel wat me toch pijn doet , want ik weet heel goed ze doen niet veel voor me. Als ik erg gespannen ben kan ik met 1 of 2 de pieken wel doen zakken maar het verlangen , die verdomde verslaving, ik wil er heel graag vanaf. mijn gevoel is niet oprecht en doe dingen in een opgefokte bij ik wil er echt graag mee stoppen maar weet de weg nog niet. Kan iemand mij advies geven ????????

Posted by verslaafde at 23:09 GMT on 12 February 2006

Hoi John, ben inmiddels van de oxazepam afgekicked. Wat een klus zeg. Ik wil je danken voor alle informatie op jouw site. Ik heb er erg veel aan gehad en greep er regelmatig op terug. Prima initiatief van je, er is inderdaad te weinig bekend over de nawerking van dit middel. Ik wens je alle goeds en nogmaals mijn dank. Groet, Marjan

Posted by Marjan at 17:45 GMT on 17 February 2006

hallo dit is de eerste keer dat ik deze site zie he he kan ik eindelijk mijn verhaal kwijt. ik heb gemerkt dat ik niet zonder oxa. kan functioneren vooral voor een moeder met 4 kinderen waarvan een autistisch is. maar het gaat nu over mij mijn angst word steeds erger als ik denk dat ik verslaafd aan kan worden, maar met paniekaanvallen die mijn leven zo hebben beinvloed kan ik ook niet leven . ik ben op het moment druk bezig met verhogen van fluvoxaminaat, maar ik heb gehoord dat het niet snel werkt, ik word gek als ik geen oxa kan gebruiken ik zeg er bij ik gebruik tot nu toe maar een tablet 10 mg per dag verdeeld en ik heb het gevoel dat ik steeds meer gan gebruiken. hoet verslavend is het echt.

Posted by leila at 16:51 GMT on 27 February 2006

ik was ook weinig gewend en zie waar ik nu op zit baal er ook goed van mijn gevoelens zijn weg. het is lastig om iemand te adviseren om iets te doen. maar het is moeilijk groetjes verslaafde

Posted by verslaafde at 10:44 GMT on 10 March 2006

Hoi John of mischien wel Jan.ik heb jou url van mijn dochter gekregen die in canada woont.Omdat mijn vrouw sinds 5 weken in een phsychiatrische inrichting voor een zware depressie,heb ik hier in holland, en mijn dochter in canada, alles nagezocht over depressie en de medicijnen hier tegen.Wat u nu schrijft,dat heeft mijn vrouw nu ook.ze kreeg 3 maal daags 25mg oxazepam plus Efexor, en was de hele dag moe en slaperig.Sinds vandaag wordt de dosis eindelijk veminderd.Hopelijk zal het nu beter gaan met haar want ze is in al die weken niets verbeterd. Mijn vrouw is 64 en ik ben 65,maar ik heb het er wel zeer moeilijk mee,want degene waar ik er over mee kan praten,die woont dus in canada.We msnnen wel via internet en webcam,maar dat is niet echt persoolijk.Bedankt voor uw uitleg,en hoop dat ik u niet ben lastig gevallen met mijn probleem. Thank you. Cees

Posted by Cees van dalen at 21:38 GMT on 24 March 2006

hoe kan ik het beste afkicken? ik slik nu al 3 maanden, maar nu wil ik ervanaf. ik lijd ook nog aan PDS (prikkelbare Darm Syndroom). ik voel koude rillingen in mijn rug en erg depressief als ik niet op tijd inneem. is er een alternatief?

Posted by dang at 12:33 GMT on 3 April 2006

dang - bespreek dit het beste met je huisarts. Het belangrijkste is dat je langzaam stopt, tenminste dat is mijn ervaring. Als alternatief kwam ik op een dagboek bijhouden: wanneer voel je je precies angstig?

Als je stopt met Oxazepam zal je je rond de volgende pil angstig voelen, omdat je lichaam er aan gewend is. Maar later kan je wellicht situaties ontdekken die je angstig en zo maken, en wellicht kan je er iets op vinden.

Posted by John Bokma at 17:13 GMT on 6 April 2006

Beste John. Ben jij manisch depressief? ofmdat je het over hypomaan, depressie en manisch had of kwam dat vooral van de oxazepam? Zie je je kinderen nu wel weer?

Posted by elizabeth at 06:43 GMT on 14 April 2006

oh, sorry had je website nog niet goed gelezen. ja dus!

Posted by elizabeth at 06:47 GMT on 14 April 2006

@elizabeth - Ik kreeg in 2001 in Nieuw Zeeland de diagnose manisch-depressief. Zelf vind ik dat ik erg weinig last heb van het manische deel: ik kan wel wat drukker zijn, en soms een dag (en heel soms een paar dagen) niet slapen, maar verder vind ik het erg meevallen. Het depressieve deel heb ik wat meer last van gehad de afgelopen 5 jaar (een lange depressie), en ervoor had ik wel dat het een week of twee niet echt lekker ging, en dat 4 a 5 keer per jaar.

Qua kinderen: nee, ze wonen nog steeds met hun moeder in Nieuw Zeeland. Ik heb de oudste een tijdje terug uit genodigd (hij is nu 9) en hij gaat er over nadenken. De jongste kan in principe ook komen (is nu 5 en mag dus vliegen, en is ook uit genodigd) maar ik denk dat ik daar zeker nog wat jaartjes op moet wachten.

Om diverse redenen kan ik zelf niet even langs gaan, de belangrijkste is dat het net weer een beetje met mij gaat, en ik ben bang dat een bezoek mij opnieuw in een dal doet belanden, wellicht nog dieper. Dus ik doe mijn best om door te bijten en hoop dat de oudste dit jaar, of volgend jaar, al de stap durft te maken.

Ik ben mij meer dan bewust dat het een erg grote stap is, even naar Mexico (waar ik nu woon) vliegen als je 9 bent, dus wellicht moet ik wat jaartjes langer wachten.

We hebben verder wel contact per email, hoewel daar vaak helaas erg veel tijd tussen zit. Mijn ex is niet echt altijd in staat om nu en dan iets over de kinderen te schrijven, en voor de oudste is het, gok ik, ook een er lastig iets om even te emailen, ik heb het er ook erg moeilijk mee en moet er echt het juiste moment voor kiezen, anders lukt het niet.

Posted by John Bokma at 19:39 GMT on 17 April 2006

Hoi john,

Ik lees nu pas je reactie, had niet eens verwacht dat je zou reageren. Dus je woont in mexico? wat moet je daar dan? Ben je wel in nederland geboren? Zijn de medische voorzieningen in mexico wel goed. Wat betreft je kinderen. zou je het toch niet proberen, zelf naar ze toe gaan. als je zo naar ze verlangt? Angst is een slechte raadgever. Ben je trouwens christelijk?

Posted by elizabeth at 23:02 GMT on 14 May 2006

@elizabeth - Ik ben in Nederland geboren, maar rond mijn 15e of zo kreeg ik plannen om in een ander land te gaan wonen. Eerst dacht ik aan Australie, maar later werd dat Nieuw Zeeland.

Omdat in Nieuw Zeeland een opeenstapeling van minder leuke dingen plaatsvond ben ik in 2003 terug naar Nederland gegaan. Daar verliefd geworden, online, op een meisje in Mexico, in Februari 2004 naar Mexico gegaan, en sindsdien wonen we samen.

Qua medische voorzieningen, nog niet nodig gehad, maar wellicht iets minder dan in Nederland. Aan de andere kant is het in Nederland ook allemaal aan het terugvallen naar zelf betalen heb ik begrepen.

De kinderen zelf bezoeken is om diverse redenen niet mogelijk. Als het slechts angst was, dan zou dat wel te overzien zijn.

Qua reageren, ik ben daar meestal erg langzaam in.

Christelijk, nee, ik geloof niet, om diverse redenen.

Posted by John Bokma at 06:35 GMT on 16 May 2006

hallo ik weet niet meer wat ik moet doen mijn moeder slikt sinds 14 october oxazepam 10mg ze is begonnen met 1x daags en zit nu op 4x daags ze heeft geregeld paniek aanvallen en een heel raar gevoel in haar maag en achter in haar hoofd ze raakt helemaal in paniek als ze haar pil niet op tijd in neemt en belt mij soms wel om het uur huilend op maar ik heb het gevoel dat ik haar niet echt kan helpen maar ze heeft niemand anders en ik wil haar wel helpen maar ben bang dat het een kwestie van tijd is van de huisarts krijg ik weinig medewerking wie kan mij advies geven alsjeblieft geef me raad

groetjes yvonne

Posted by yvonne at 20:18 GMT on 1 June 2006

Via google kwam ik op deze site. Ik ben oxazepam aan het afbouwen, en ik wil meer weten over de ontwenningsverschijnselen.

Ik slikte ongeveer twee maanden 1 tablet oxazepam per dag, 's avonds om te kunnen slapen. Omdat ik me niet uitgeslapen voelde 's ochtends heb ik besloten het af te bouwen. Eerst een week 3/4 tablet, dat ging best goed, al sliep ik iets lichter. Sinds deze week slik ik een halve tablet per avond. Dat ging niet zo lekker, beroerd slapen enzo. Donderdag heb ik de huisarts gebeld, of ze iets anders voor me had. Nee, ze wilde me niks anders geven, ze vond het wel goed dat ik aan het afbouwen was. Ik kon voor het slapen wel iets homeopatisch te ondersteuning gebruiken. Dat is Valdispert nacht geworden. Ik slaap dus wel 's nachts, overdag heb ik last van hoofdpijn, een raar hoofd, misselijkheid en mijn ogen doen raar. Gelukkig is dat nu wel goed te dragen doordat ik wel slaap 's nachts.

Ik schrik een beetje van de hoeveelheden oxazepam die hier voorbij komen. Mij is door een vervangende huisarts ooit drie x 10 mg per dag voorgeschreven. Dat heb ik nooit geslikt, want ik had het idee dat ik dan de hele dag zou slapen. Later werd het in overleg met mijn huisarts twee per dag indien nodig en daarna één per dag indien nodig, want ik slikte ze toen niet dagelijks. Ik had ze voor woedeaanvallen, later omdat ik 's nachts zo druk in mijn hoofd was en daardoor niet sliep.

Ik wil wat meer over de ontwenningsverschijnselen weten, vooral de misselijkheid en de rare ogen, vlekken, lichtflitsen zien, vermindering gezichtsveld. Ik vind het best nog heftig, voor de hoeveelheid waar ik vanaf wil. Ik denk dat ik maar even op een half tabletje blijf zitten tot dat dat over is en dan pas een kwart ga slikken.

Ik ben ooit plotseling gestopt met fevarin, (niet aan te raden), dat was veertien dagen afzien, maar dat had ik er wel voor over, omdat ik er graag vanaf wilde. Achteraf ook goed, want ik had veel meer energie daarna en sliep overdag nog maar één uurtje in plaats van drie. Bovendien hoefde ik me niet meer elke maand drie dagen ziek te melden wegens oververmoeidheid. Dat gebeurde na een half jaar pas weer.

Succes en sterkte iedereen!

Posted by Habibie at 07:51 GMT on 3 June 2006

@yvonne - Oxazepam is naar ik begrepen heb geen lange termijn oplossing, en 8 maanden klinkt voor mij dan ook lang, wellicht veel te lang. Ik denk dat het van belang is wat je moeder zelf wilt, en wellicht kan je samen met haar een andere huisarts zoeken, of wellicht een keer contact opnemen met een weekend arts?

Posted by John Bokma at 05:57 GMT on 13 June 2006

Inmiddels ben ik ruim een week van de oxazepam af. Wel vorige week een nachtelijke angstaanval gehad, maar toen toch maar niks genomen.

Nu nog de Valdispert afbouwen. :-)

Yvonne, sterkte met je moeder. Ik denk dat er inderdaad naar een andere oplossing gezocht moet worden dan oxazepam. Succes!

Posted by Habibie at 13:41 GMT on 19 June 2006

Wat komt hier allemaal voorbij zeg, goeiendag. Zelf ben ik vandaag begonnen mey Oxazepam. Met een lopende scheiding, een drukke full-time baan (Brabant - A'dam woonwerkverkeer) en nog de gedeeltelijke, soms hele zorg voor het huishouden, trek ik het even niet meer. Naast rust, ik zit even ziek thuis, gaf de huisarts ook Oxazepam. Drie keer 10 op een dag. Vanochtend dus zo suf en apatisch als wat, maar nu gaat het wel. Ik ben wel benieuwd naar de wat langere termijn en hoop dat mijn angsten afnemen. Ik zal dit forum blijven volgen voorlopig.

Posted by Roel at 11:19 GMT on 22 June 2006

Roel, probeer eens wat een kwart of een halve oxazepam per keer voor je kan doen.

Bij nachtelijke onrust in mijn hoofd neem ik nu af en toe een kwart (10 mg) in en dat is genoeg om wel te slapen. Ik voel me dan ook niet suffig 's ochtends.

Sterkte met alle toestanden Roel.

Posted by Habibie at 08:16 GMT on 4 July 2006

Hoi John

Hier komt heel wat voorbij wat betreft Oxazapam en ja helaas ben ik al heel veel [17 jaar en daarvoor 12 jaar Temesta]]jaren aan dat spul en leef inderdaad van pil naar pil[4 keer 10 mg per dag],ik heb helaas een grote angststoornis en mijn vorige huisarts die daar nooit geen aandacht aan besteed heeft en dat zeker niet wilde ,ik heb ongeveer alles geprobeerd elke vorm van hulpverlening ,ook opname maar helaas niets heeft echt geholpen ook geen anti depressiva waarvan ik ong 4 soorten heb geprobeerd ,ik werd van de een nog ellendiger als van de andere ,nu heb ik een nieuwe huisarts die bij mijn laatste bezoek mijn gebruik van oxazepam onder de aandacht bracht [paniek fase een]hij heeft mij op dat moment gezegd ik zal je maar met rust laten ivm hoge bloeddruk ,die avond ben ik gaan zoeken naar meer info en kwam ik als eerste op jou site en gek genoeg heeft het mij een stuk rustiger gemaakt ,vooral het gevoel dat k niet zo alleen sta maar ook steeds meer de gedachte om maar eens het gesprek met m'n arts aan te gaan want bij hem mag ik ook nog een mening hebben ,en met hem te bespreken of er toch geen alternatief is en wie weet wat dat opleverd In elk geval bedankt en ik hoop dat je deze waardevolle site laat voortbestaan

Hartelijke groet Elisabeth

Posted by Elisabeth at 17:33 GMT on 11 July 2006

Sinds 1 week gebruik ik i.p.v. valium (30 jaar geslikt, per dag ca. 15 mg.) oxazepam 10 mg, doordat een nieuwe huisarts zei, dat ik valium maar eens vervangen moet. Ik slik nu 3 x 10 mg oxaz., sinds 1 week maar ik ben vooral s'morgens zeer nerveus en zit tegen een paniekaanval aan. Die paniekstoornissen heb ik vanaf mijn 23ste. Manisch/depressief is in 1999 geconstateerd en ik kreeg toen ook seroxat, seroxat heb ikzelf afgebouwd en slik dat nu ruim 1 jaar niet meer.

Weet iemand het verschil tussen valium en oxazepam en de sterkte en werking, want ik voel helemaal niets bij oxazepam, ik word niet rustig en mijn angsten komen in heftige mate terug (doodsangsten) hartkloppingen, vreemd gevoel in maag etc.etc. Ondanks al dat valium gebruik heb ik altijd een fulltime baan gehad totdat het niet meer ging.

Maar mijn hoofdvraag is in feite, verschil valium/oxazepam. Iemand die mij kan helpen???

Posted by louise at 06:29 GMT on 19 July 2006

Hoi Louise,

Zowel Valium als Oxazepam behoren tot dezelfde groep medicijnen, de Benzodiazepinen (vaak afgekort tot benzo's). Verschillen zitten in werkingsduur en bijwerkingen. Oxazepam werkt korter dan Valium bijvoorbeeld.

Zie ook Benzodiazepine (Wikipedia).

Posted by John Bokma at 20:32 GMT on 30 July 2006

Hoi John

Nog steeds kijk ik regelmatig op je site,maar ik moet zeggen dat je antwoord aan Louise mij verbaasd want Valium en Oxazepam kun je voor mijn gevoel niet vergelijken .Ik heb zelf heel lang Temesta geslikt en dat kun je vergelijken met Valium en dat kan je niet zomaar even veranderen naar Oxazepam want dan werkt Oxazepam echt niet, ik moest eerst afkicken van Temesta, ong 5 maanden voordat ik afkickt was en na een jaar aan de Oxazepam. Ik begrijp haar arts echt niet dat hij dit zo maar veranderd [na 30 jaar] zonder deskundige begeleiding. daar heeft Louise echt wel hulp bij nodig

Elisabeth

Posted by Elisabeth at 18:43 GMT on 10 August 2006

Doordat ik een chronische ontsteking van de buis van eustachius heb slik ik 2 oxa's van 10 mg per dag. Doe ik dat niet kan ik de deur niet uit. Mijn vriendin echter slikt de laatste tijd 10 oxazepams van 10 mg per dag en ook nog slaapmedicatie. Mijn vraag is dan ook, hoe lang kan ze dit blijven doen en is dit niet erg gevaarlijk?

Posted by Anna at 18:30 GMT on 18 August 2006

Hoi Elisabeth,

Ik schreef dat beiden tot dezelfde groep medicijnen, de Benzodiazepinen, behoren. In zoverre zijn ze dus gelijk.

Verder heb ik ooit begrepen dat valium liever niet voorgeschreven wordt, en wellicht wil de arts op Oxazepam overstappen. Zelf vind ik dat Oxazepam niet langer dan 2 a 3 maanden voorgeschreven zou mogen worden, omdat het geen geneesmiddel is.

Posted by John Bokma at 01:09 GMT on 20 August 2006

Hoi John Bedankt voor je reactie,ik heb zeker niet bedoeld dat je niet weet waar je over praat ,maar dat had je al wel begrepen denk ik.Je mening dat Oxazepam niet zo lang voorgeschreven moet worden heb je gelijk in ,want kijk eens naar mij bv .ik blijf maar rondlopen op deze manier van pil naar pil en meer en meer denkend wat ga ik doen ,ga ik naar m'n arts of laat ik dit maar gaan zo lang hij niets doet .Ik weet dat ik niet de verantwoording bij m'n arts kan leggen ,maar met het angstprobleem wat ik jammer genoeg heb gebeurd dit dan wel,het zou goed zijn als huisartsen ook daar wat meer tijd aan besteden [als ze daar al tijd voor hebben].Als er iets veranderd met andere medicatie zal ik het zeker laten weten op je site Hartelijke groet weer Elisabeth

Posted by Elisabeth at 15:22 GMT on 20 August 2006

@Habibie at 08:16 GMT on 4 July 2006: ik ben er na een aantal dagen mee gestopt. Boy, wat een nachtmerrie. Die dag wil ik nooit meer meemaken. Gelukkig is het bij éen dag gebleven en ging het daags erop wat beter. Ik voel me bij tijd en wijle nog steeds belabberd, maar Oxa hoef ik echt niet meer.

Posted by Roel at 13:23 GMT on 4 September 2006

ik heb vanaf maart oxa geslikt...eerst 3 maal 10 per dag...op het einde zat ik 10 maal 10 per dag...ik ben in een keer gestopt...ik moet zeggen dat ik me knap beroerd voel....ik heb in 3 weken 2 keer een terug val gehad....m,n omgeving werd daar heel kwaad om...iets wat ik niet begrijp....ik leef nu echt van dag na dag....elke dag die ik goed door kom is er een

Posted by wendy at 12:32 GMT on 25 September 2006

Ik vraag me af wat de wisselwerking is tussen Oxa en Seroxat.. In mijn depressie gebruikte ik ze beiden omdat ik hyperactief werd van de Seroxat en het met Oxa moest afzwakken om in slaap te kunnen komen. T liefst wilde ik de hele dag rondjes in de tuin rennen want ik kon mn energie overdag niet kwijt.

ik ben toen in 3 weken tijd 9,5 kg afgevallen en heb toen geteerd op 2 beschuiten en een schaaltje fruit per week! ik kon niks door mn keel krijgen en op een gegeven moment werden mijn ogen heel bol. Dit zou duiden op een schildklierafwijking zou je zeggen maar volgens de bloedtesten was dit niet het geval.

Weet iemand hier meer van? ( ik slik nu overigens 1,5 pilletje oxa per maand, vooral als ik niet in slaap kan komen en zenuwachtig ben, want ik ben ervan overtuigd dat je bete een oxa kunt nemen dan dat je jezelf op aan het vreten ben van de zenuwen, want dan hopen de afvalstoffen en de stressgiftigers zich op in je bloed en spieren en dat is helemaal niet goed!)

groetjes

Posted by Barbara at 08:56 GMT on 28 September 2006

Ik slik al meerdere maanden niets meer. Niets heeft in principe geholpen. Het ergste vindt ik altijd de reakties van de buitenwereld vol onbegrip mbt tot dergelijke zaken en problemen die een persoon kan hebben. Ik dacht al, er zijn toch geen twee John Bokma's :). Ik zag je artikel van de Perl Google Cloud en had in het verleden al eens gereageerd op dit topic. Groet en Sterkte aan een ieder.

Posted by Rob at 15:09 GMT on 6 October 2006

Ik heb een vraag aan Wendy,Je zegt ik begon met 3x10 mg Oxazepam per dag en op het laatst 10 x10 mg per dag,is er dan geen enkele controle op je gebruik ,ik kan me niet voorstellen dat ik mijn gebruik op kan voeren van 4 x 10 naar 10 x 10 zonder problemen te krijgen met de artsen praktijk of de apotheek ,niet dat het mijn bedoeling is om mij dosis te verhogen maar ik moet zeggen dat ik dat een slechte zaak vind en zeker heel slordig als je dit zomaar kunt doen

Elisabeth

Posted by Elisabeth at 18:25 GMT on 8 October 2006

Ik gebruikte jarenlang Oxazepam, dat varieerde van 200 tot 300mg per dag. Ik ben uit mezelf begonnen met afbouwen en dat lukte. Na 4 jaar benzovrij te zijn geweest vanwege prive omstandigheden en angstaanvallen weer aan de oxazepam en tranxene. Nu zit ik al weer 2 jaar aan deze troep. Op dit moment gebruik ik af en toe 2 mg diazepam en 1x in de 2 dagen 10 mg oxazepam. Ik kom er maar niet vanaf.

En ja Elisabeth, het is makkelijk om je dosering zelf te verhogen. Ik bel op naar de arts, zeg dat ik weer op 3x 10mg zit en dezelfde dag liggen er weer 30 bij de Apotheek. Bel ik een week later dat ik nu 6x 10 mg gebruik liggen er zonder probleem 60 voor me klaar. Er is inderdaad weinig controle.

Helaas.

Posted by Geo at 19:49 GMT on 30 December 2006

Ik heb ADHD maar slik ook oxa. Al 2 jaar, soms 9 a 10 van 50 mg per dag. Nu ben ik net van 4,5 pil naar 3,5 pil van 50 per dag gegaan en krijg ik epileptiese aanvallen die gepaart gaan met doods angsten en duizeligheid en slecht zien. Ik wil langzamer afkicken maar de psychiater wil het sneller , hij dwingt me daar gewoon toe. Weet iemand een truukje om die aanvallen af te wenden?

Posted by Ritalin4life at 13:55 GMT on 19 January 2007

@Ritalin4life - bespreek dit met je psychiater, of een andere medische professional. Ik heb geen idee of de bijwerkingen minder zijn als je van 4,5 naar 4 en dan naar 3,5 gaat over een bepaalde periode. Je hebt veel langer geslikt dan ik, en een veel hogere dosis dus ik vrees dat de bijwerkingen en nawerkingen heftiger en langduriger gaan zijn.

Succes met minderen!

Posted by John Bokma at 21:00 GMT on 19 January 2007

ik heb een half jaar zoloft geslikt. en na een half jaar kreeg ik floxyfral en de arts heeft tegen mij gezegd zodra die 2 maanden afgelopen zijn moest ik meteen stoppen. dat heb ik gedaan. na een week heb ik verschijnsels gekregen: angst, nachtmerries, zweten dingen zien en horen wat niet bestaat. ik ben naar de huisarts geweest na een week kreeg ik oxazepam. weer wat ik 2 jaar terug ook hebt geslikt. wat moet ik doen met mijn angst enzo? kan iemand mij helpen? ik moest 2 maal per dag tabletten slikken, een paar weken lang. daar ben ik echt moe van. is er mischien een andere opslossing of moet ik het advies van mijn huisarts volgen? m.v.g. najia

Posted by najia at 12:28 GMT on 21 May 2007

heey, ik zit nu 3 jaar aan de oxa,in het begin begon ik met zo nodig 1 (10mg).dat is sins een jaar veranderd ik ben meer gaan gebruiken door omstandig heden. ik zit nu op 80mg per dag. en ik heb een paar keer geprobeerd om het af te bouwen,maar dan lukt dat even naar 50mg perdag,maar dan begin ik het al na 2 dagen te merken (kout,zweten,rillen,onrust,boos,negatieve gedachtens)dus zit ik weer op mij 80mg .mijn vraag is eigenlijk hoe bouw ik het ,het best af .ik wil het graag zelf doen ,is dat nog mogenlijk? maar ik moet er vanaf!! dankje,gr.Natalie

Posted by natalie at 17:52 GMT on 29 March 2008

Help. Ik gebruik nu 8 maanden 80 mg en sinds 6 weken 60 mg oxazepam per dag. Ik durf geen auto meer te rijden en durf bijna niet meer het huis uit. Hoe kom ik eraf ,is het zelf af te bouwen? Heeft iemand daar ervaring mee. Graag hulp, de psychiater wil niets anders voorschrijven, huisarts ook niet.

Posted by Ben at 08:04 GMT on 28 April 2008

Hoi Ben,

Hoewel ik zeer zeker geen expert ben, gok ik dat je psychiater en je huisarts niets anders willen voorschijven omdat Oxazepam voor zover ik weet het voorkeursmedicijn is in de groep van soortgelijke medicijnen. Het heeft dus geen zin om iets anders voor te schrijven.

Met betrekking tot afbouwen, ik raad je sterk aan om dat niet zelf te doen, maar in overleg met of je huisarts, of je psychiater.

Naar mijn mening moet je Oxazepam als een tijdelijk middel zien, en kort gebruiken totdat je zelf de draad weer kan oppakken.

Posted by John Bokma at 21:19 GMT on 1 May 2008

hallo

Doordat er afgelopen maand veel dingen zijn gebeurd, o.a broer overleden aan hartstilstand (48) man wordt ontslagen vanwege reorganisatie hond 16 jaar morgen laten inslapen enz kreeg ik hartkloppingen etc. Heb nu oxa gekregen vanmiddag maar 1 half tabletje als ik last krijg 10 mg, zoals ik nu lees dus beter niet aan beginnen dus. Hebben jullie advies voor mij

groeten angelique

Posted by angelique at 19:02 GMT on 22 May 2008

Beste Angelique, er zijn zoveel alternatieve middelen waarmee je jezelf kunt helpen. Bachbloesemtherapie (b.v. Rescue druppels) is een natuurlijk produkt die heel goed helpt om jezelf weer een beetje geestelijke rust te geven. Zelf hou ik het liever op goed gronden en veel bewegen (fietsen, wandelen) zodat je een stevige geestelijke "bodem" krijgt.

Misschien dat je in je buurt iemand kunt vinden die aan alternatieve geneeskunde doet of heel specificiek aan Bachbloesemtherapie doet. Ook voetreflexzonetherapie kan goed helpen.

Probeer de moed er in te houden, alles wat je overkomt in het leven is een leerproces voor de ziel... Ik heb zelf ook zo moeten ondervinden, helaas, maar het heeft me wel sterker gemaakt.

Groetjes,

Posted by Rita at 18:36 GMT on 5 June 2008

Door mijn ziekte, schommelende waardes met het gevolg oa.stemmingswisselingen kreeg ik 3 jaar geleden Oxacepam voorgeschreven.

Ben er zo afhankelijk suf en duf van dat ik 4 dagen geleden besloot het te minderen en uiteindelijk te stoppen.

Wat een ontwenningsverschijnselen;zeer benauwd(is heel erg), hartkloppingen, duizelig, dichtgeknepen keel.

Hoe moet ik dit nu goed afbouwen heb een halve erafover 4 dagen.Dokter reageerde maanden geleden met de opmerking gewoon een beetje eraf elke keer...

Posted by schildklier hashimoto at 12:22 GMT on 19 June 2008

Beste lotgenoten,

Mijn partner is na lang gebruik van Oxazepam 50 mg. (5-7 per dag) in maart jl. begonnen met afbouwen. Zij deed dit door elke 2 weken 12,5 mg. te minderen tot 21 juli, op dit moment gebruikt zij nog 1 van 50 mg. 's-middags en 1 van 50 mg. 's-avonds (dit ondanks dat zelf het gevoel heeft ze niet meer nodig te zijn).

Bijna direct begonnen de ontwennings-verschijnselen: - hartkloppingen (buik) - constant geruis en gezoem in haar hoofd (sinds april) - emotieloos - "tril-ogen" - vloeren en wanden staan naar haar gevoel scheef - overgevoelig voor geluid (radio kan niet meer aan) - overgevoelig voor licht - overgevoelig voor beweging (bijv. auto's rijden in haar beleving 200 km/u, TV kan zij niet kijken door de wisselende beelden) - geen honger- en dorstgevoel dwz niet de behoefte om uit zich zelf te drinken - "dronkemans" stem (sloom en overarticuleren) - niet de aandrang om naar de wc te gaan (geen incontinentie) - evenwichts- en coordinatiestoornissen - slecht korte termijngeheugen - vreemde dromen - lust bepaald eten niet meer wat ze hiervoor wel lustte - komt moeilijk uit haar woorden - zweten (niet meer zo erg als in het begin) - geen hoofdpijn meer - weinig slapen (plm. 3-5 uurtjes per nacht) - Koud (maar niet erg genoeg voor extra dekbed)

Een aantal verschijnselen (zoals trillende vingers, spiertrekkingen in de benen en zweetbuien) zijn ondertussen wel weggegaan. Nu heeft zij niet meer het gevoel dat ze de resterende 2 pillen per dag nodig is, maar op diverse websites en in de bijsluiter wordt gewaarschuwd om niet ineens te stoppen omdat dit behoorlijke gevolgen (hartfalen, epileptische aanvallen) kan hebben.

Van diverse kanten hebben we het advies gekregen om met verdere afbouw te wachten "tot zij zich weer lekker voelt".

De vraag is hoe lang deze verschijnselen nog zullen blijven en of jullie deze verschijnselen herkennen.

Alvast bedankt voor jullie antwoorden en suggesties.

Anne

Posted by Anne at 01:06 GMT on 7 December 2008

ik ben een ex herione verslaafde gebruik nu alleen nog methadon maar ben zwaar verslaafd geweest aan serastas 50 mg gebruikte op het laast ongeveer 30 a 50 pillen op en dag kocht het van mede verslafden en huisvrouwen enz.heb 2 x hartstilstand gehad en vaak eeen insult van de plotselinge afkick heb mijn kaak 4 x gebroken veel dingen gedaan waar ikniks van afwist op straat flaauw vallen enz enz ben hier later heel langzaam van afgekickt ben er nu echt helemaal van af maar wat een hel ben ik door gegaan het is bekend dat je langer dan2 a4 weken gebruikt je ontwenning krijgt en als je veel en lang gebruikt insulten(EPELEPTISCHE AANVAL.)

Posted by geraldo66 at 00:47 GMT on 8 December 2008

door diverse omstandigheden is circa 2 maanden geleden, mn dosis anafranil verhoogd van 75 mg naar 150 mg perdag. ook ben ik weer met oxazepam begonnen, soms 50 mg per dag.........ik heb al ruim 20 jaar hyperventilatie met paniekaanvallen en ben bang dat ik weer terugval naar de zware periodes van vroeger, ondermeer met drankmisbruik, wie heeft ervaring met dit, groeten.

Posted by petra at 20:19 GMT on 8 December 2008

Hallo

Ben 43-jarige vrouw,getrouwd,en moeder van 2 dochters,slik al ruim 15 jaar bezodiazepines.

Het is begonnen met enome angst/-en paniekaanvallen waarvoor ik heel lang en heel veel oxazepam heb gebruikt (2jr.lang oxazepam +/-5x 10mg per dag en daarna nog 3 jr. lang 3x daags 10mg),en herken in heel veel verhalen hier de bijwerkingen van oxazepam,want die had ik ook, nl. misselijk en onverklaarbare buikpijn en dat trillen, en heb gelukkig destijds met mijn huisarts besloten om over te stappen op andere rustgever, nl. maximaal 3x daags 3mg bromazepam. Deze slik ik nu ruim 10 jaar, ze bevallen me veel beter,maar zit nu toch in zo,n fase waarin ik echt het gevoel heb dat ik ermee wil stoppen.

Uilskuiken die ik ben, heb ik dat ook gedaan.... ineens ermee gestopt,en heb dat maar 4 dagen volgehouden want werd onhoudbaar voor me,ik lag wakker en alle symptomen kwamen in alle hevigheid terug,heb weer een halve geslikt (1,5 mg ), en voel me al weer een stuk rustiger, maar t voelt wel als falen.....

Denk dat het beter is om dit met huidige huisarts te bespreken,en er hulp bij te vragen,want deze troep maakt meer kapot dan me lief is. Ben wel erg blij dat ik deze site heb ontdekt,kan even mijn verhaal kwijt,en hoop anderen te waarschuwen voor het gebruik van deze middelen,omdat ze inderdaad verslavend werken....

Groeten aan iedereen en veel sterkte

Posted by Vlinder at 13:14 GMT on 15 December 2008

Ik slik nu ongeveer 1 pilletje oxa per dag vlak voordat ik slapen ga. Dit doe ik nu ongeveer 4 jaar lang. Soms heb ik een aantal dagen achter elkaar dat ik niets in neem. Is het wel verstandig om zomaar een paar dagen te stoppen?

Een angst die ik momenteel heb is dat ik niet een lang verhaal kan vertellen in het openbaar. Ik ben maar woorden aan het zoeken en raak snel de draad kwijt van de zenuwen. Komt dit door de oxa? En heeft iemand hier ervaring mee?

Posted by Arno at 15:00 GMT on 21 January 2009

ik slik nu 35 jaar oxazepam, destijds gekregen voor angstaanvallen en hyperventilatie, neem er nu 4 x per dag 1 van 10mg, kan ik er nog vanaf komen?

Posted by zonnebloem at 13:35 GMT on 12 July 2009

jeetje wat een ellende dat afbouwen!ik ga de detox in na 10 jr oxa te hebben [mis],[ge]bruikt.ben me er heel goed van bewust dat het een zware tijd gaat worden.ben nu uit me zelf gehalveerd van 200mg naar 100 mg.nu het laatste stukje nog.zie er als een berg tegen aan om geen back up meer te hebben als de zenuwen,angst en onrust toe slaan.ik ben een mid 40tiger,die al heel wat negatieve levens ervaring heeft op gedaan.vrouw kind,en alles wat me lief is verloren.weet dat er na de oxa ook een leven is,heb nog[hoop ik]een poosje te gaan.kan nog wat van mn leven maken.leef nu een doel loos leeg bestaan.wens een ieder die er ook van af wil heel veel sterkte!!

Posted by oxjunk at 15:02 GMT on 15 July 2009

Het is al lang sinds iemand hier gereageerd heeft zo te zien...Maar ik probeer het toch maar eens, misschien krijg ik een reactie :) Ik heb zelf max 3x10mg per dag geslikt... Heb al een paar keer geprobeerd te stoppen maar dan kreeg ik ineens weer paniekaanvallen, vooral snachts...

Dus weer beginnen en zo wil het feit dat ik nu welliswaar maar 10mg slik (als nodig 1 pilletje meer) maar wel al ongeveer een jaar en een beetje als slaapmiddel... Ik wil nu afbouwen en ben nu terug gegaan naar een half tabletje gisteren... Ik ging kapot vanochtend! Trillen, nerveus, overal gespannen spieren, droge mond, etc etc.Zo werd ik na 7 uurtjes slapen wakker, terwijl ik al niet zo goed slaap....

Lijkt namelijk wel alsof de oxazepam inderdaad mijn slaapritme overhoop gooit. Ik ben de hele dag moe (tot op blackouts aan toe) en krijg savonds als ik moet slapen ineens een scheut energie! Daarbij wil ik stoppen omdat ik veel last heb van spierspasmen enz. Dit is eigenlijk de hele dag begonnen toen ik met oxazepam begonnen ben... Maar kan ik me niet meer goed herinneren want toen zat ik er echt doorheen...

Maar wat ik wilde vragen is wat doen jullie als jullie last hebben van ontwenningsverschijnselen om een beetje te ontspannen? Want ik word gewoon helemaal gek... Gevoel te moeten rennen, angst (tot paniek aan toe) enz... En dan gaan me gedachten helemaal op hol van wat voor ergs of wat voor aanval ik wel niet ga krijgen... moet iets vinden om die gedachte gang te doorbreken en te ontspannen!

Posted by Ovi at 08:12 GMT on 5 February 2010

ik slik momenteel tussen de 200 en 300 mg oxa per dag, kan er niet meer zonder,anders ben ik zeer depressief, ben begonnen met antidepressiva,citalpram en hoop dat ik hierdoor de oxa kan minderen/afbouewen...

Posted by Bert at 17:47 GMT on 23 September 2010

Tjonge, wat een geweldig maar ook gevaarlijk en naar spul dat Oxazepam. Geweldig als je het juist gebruikt voor de juiste klachten. Gevaarlijk en naar als je het veel te lang gebruikt en ik lees van doseringen waarvan ik erg schrik.

Zelf gebruik ik Oxazepam zonodig. Heb het 6x daags 10 mg gebruikt bij begin van mijn Burn Out, dit ongeveer een week of 3 en toen in 2 weken afgebouwd naar nul. Ging uitstekend, wel af en toe terug als een stapje minder niet lekker viel maar zo al aftastend er gewoon vanaf.

Nu nog gebruik ik af en aan Oxazepam maar nooit meer dan 3x 10mg / dag. En dan ongeveer 2 weken, bouw dan weer af in een weekje, soms langer. Altijd op gevoel.

Heb nu een behoorlijke terugval dus weer 3x daags 10 mg en voor de nacht 20mg Temazepam (Oxa werkt te kort en dan lig ik na 6 uur slapen stijf van de spanning in bed). Doe dit nu 1 week en ben vandaag begonnen met de afbouw, vannacht geen Temazepam meer (3 nachten gebruikt) dus alleen 3x 10mg Oxazepam. Morgen naar 2x 7,5mg en 10mg in de avond. Zal echt wel lukken met wat spanning tussen de 6 en 8 uur na inname.

Bij het afbouwen ga ik puur op gevoel steeds in stapjes 2,5 mg terug. Dus van 3x 10 naar eerst 2x 7,5 en 1x 10mg voor de nacht.Hou dat een dag of 3 zo. Dan 3 x 7,5 mg dat hou ik dan weer een paar dagen zo tot ik geen spanning en onrust meer voel. Dan weer een stapje en ga zo door. Valt het even slecht dan stap ik gewoon terug en wacht een paar dagen alvorens weer te proberen. Zou afbouwen 4 weken kosten dan zou ik dat ook best vinden, zolang ik maar aan het afbouwen ben. Wat ik ook doe tijdens gebruik en afbouw is heel veel buiten zijn en bewegen, flink bewegen. Ik wandel bv 13 km in 2 uur en dat werkt ook super (Endorfines doen ook wonderen)

Maar ik maak heel, heel serieus werk van de afbouw. Ik beperk het gebruik ook systematisch, dan maar wat spanning erbij. Ik lees hier de verhalen waarvoor ik zo bang ben.

Daar komt wel bij dat ik Oxazepam gebruik voor de juiste problemen. Spanning, angst, onrust, paniek door Burn Out die af en toe de kop op steken.

Heb je continue Oxazepam nodig dan is er iets anders aan de hand en moet je dit middel zeker niet gaan nemen.

Heel veel sterkte aan diegenen die een gevangene geworden zijn van Oxazepam. Maar een troost is wel dat een leven zonder mogelijk is en vooral veel mooier (meer emotie, meer prikkels). Maar afbouwen en stoppen kan echt, maar neem vooral de tijd en discipline.

Posted by Dreamchaser at 18:16 GMT on 21 November 2010

Nog even dit.

Als je slaapritme verstoord is zoals bij OVI ga dan eens een tijdje Melatonine slikken. Ook helpt het je beter (in)slapen tijdens de afbouw van Oxazepam.

In Nederland alleen verkrijgbaar in een dosering van 0,1mg. Bij meer alleen op recept bij te apotheek. Heel raar want het is bijna overal vrij verkrijgbaar, in Frankrijk koop je het ook zo over de toonbank.

Je hebt minimaal 3mg nodig dus dat doe ik gewoon door 30 stuks van 0,1 te nemen. Een uurtje voor het slapen gaan innemen. Werkt een uur of 8 tot 10 en je regelt er uitstekend je slaapritme mee. Daarnaast slaap je er geweldig op. Desnoods probeer je meer, 5mg of zo.

Melotonine is onbeperkt te gebruiken, verslaving komt niet voor. Dus tijdens je afbouw prima te gebruiken. Voor mij werkt het goed en het is dus volkomen onschadelijk. Probeer het eens een paar nachten!

Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Posted by Dreamchaser at 19:08 GMT on 21 November 2010

Hi John, ik slikte 75 mg oxazepam i.v.m. een slaapstoornis. Ik wilde daar mee stoppen, ben toen naar de 50mg gegaan, vervolgens naar de 25 mg en nu neem ik nog 12 mg in voor het slapen gaan en het gaat goed. Volgende week wil ik helemaal stoppen door het om de dag in te nemen. Ik voel me nu al beter en merk dat ik genoeg heb aan 10 mg voor het slapen. Verder neem ik haldol 6 mg en dat gaat ook goed, zat eerst te laag op de dosis en kreeg manische episodes maar nu gaat het goed, vandaar ook dat ik de oxazepam aan het afbouwen ben. Zal je verder op de hoogte houden als ik er een paar weken vanaf ben, groetjes uit Holland Walter

Posted by Walter at 06:24 GMT on 21 January 2011

Lieve mensen,

Kijk uit met oxacepam, lorazepam etc. Heb het jaren gebruikt om te slapen en kan jullie zeggen, je hebt steeds meer nodig. Overdag voel je je niet echt top, heel erg koud, je komt er kilo's van aan (legt de stofwisseling volledig plat, schildklier werkte bij mij niet meer).

Kortom; niet goed en gezond. Als alternatief gebruik ik nu melatonime 3 mg. Lichaam moet er aan wennen, nachtjes zijn kort, maar ik heb het er graag voor over. Voor mij nooit geen pammetjes meer. Succes allen!

Mvg, Karin

Posted by Karin at 15:53 GMT on 19 February 2011

ik slik al jaren oxa....ik ben begonnen 150 mg voor de nacht....eind 2009 ben ik begonnen dat af te bouwen....ik zit nu op ongeveer 75 mg...1.5 pilletje....ik heb geprobeerd om dat halve pilletje er af te krijgen....maar dan slaap ik niet....ik wil zo graag weer zonder slapen...kan iemand mij tips geven wat te doen

Posted by kwebbel at 07:19 GMT on 1 March 2011

Ben van 300 mg Oxazepam afgebouwd dmv opname, met diazepam binnen 4 weken naar 0 viel achteraf mee,maar ben nu wel steeds gespannen en slaapritme is nog flink verstoord, maar ik moet daar maar doorheen ! nooit meer die troep !!!

Posted by Bert at 11:28 GMT on 2 March 2011

ben nu 7 weken clean van oxazepam,jarenlang grote doses gebruikt, tot 300 mg per dag,sliep vaak dag en nacht,maar had geen remslaap meer..ben wel hyper, bijna soms adhd, maar ben blij dat ik van die troep af ben, krijg weer gevoel, slaapritme nog niet optimaal,maar ik zet door..

Posted by Bert at 10:41 GMT on 14 March 2011

@bert; 300 mg per dag zijn dus 30 tabletjes van 10mg p.d. of is dat een andere samenstelling, anders lijkt mij dat het wel enorm veel??? en dan te bedenken dat je het in één maand afgebouwd hebt.. .

Posted by saar at 11:52 GMT on 23 March 2011

De Benzo's: Wat wordt het toch makkelijk uitgedeeld door de huisartsen.

'Hier heb je een zak pillen en houd je maar koest'. Ze moesten eens weten wat ze ons aandoen. Een benzo-detox is een hel. Oplossing: misschien sport en beweging? Anders weet ik het ook niet.

Posted by raffel at 15:25 GMT on 30 March 2011

Hallo vraag myn zoon heeft 2jr gel.psychose gehad aan de respedol gegaan lukte in begin niet kreeg erg benauwd en hartkloppingen..toen diazepan erbij toen werd beter......nu 2 jaar gebruikt nooit terugslag.

Is met psychiater langzaam gaan afbouwen ging goed nu al 2 maanden zonder respedol wel diazepan doorgebruikt heel weinig tydje doorgebruikt nu dik 2 weken ook gestopt met diazepam eerste week leek goed te gaan.laatste dagen krijg hy t weer erg benauwd erg zweten soms hartkloppingen Specialist zeg moet allang uit je lichaam zijn.maar hy heeft er zo erge last van de benauwdheid dat hy toch maar met halve tablet diazepan begonnen is al wilde hy helemaal geen medicijnen meer daar hy er zoveel door aangekomen ook is.

Maar specialist zeg dat benauwdheid zweten hartkloppingen soms uit zichzelf zou moeten komen wat hy voor tabletten slikken nooit gehad heeft.. Met pijn en moeite geef ze hem weer medicatie maar zeg wel dat t geen spelletje is stoppen en beginnen weer met medicatie....terwijl hy erg serieus met zyn gezondheid omgaat weten de oorzaak niet zeggen ze en....en volgens hun kloppen de klachten niet..

Heb jij of andere....ervaringen hier mee...kan t zyn dat hy ergens erg gevoelig voor is of allergisch..kan hy hier achter komen om toch binnenkort te stoppen is nu 2 dagen smiddags met halve tablet begonnen ging iets beter maar erg goed helpt t ook niet en nu denkt hy dat kan na 2 maanden stoppen met respedol dat hy beide weer tyd moet innemen omdat hy misschien te vlug gestopt is.......kan dat.....

Bij voorbaaqt bedankt en succes allemaal...... Mylene

Posted by Mylene at 10:22 GMT on 13 April 2011

Na twintig jaar oaxepam vind ik het welletjes. Ik heb de huisarts gevraagt om mij te ondersteunen met het afbouwen van die troep. Ik begon met 4 maal 10mg per dag maar na een hartinfarct vond de toenmalige huisarts een verdubbeling verantwoord. Op het moment van dit schrijven voel ik me doodziek, zo nu en dan een een paniek aaval, zweeten, misselijk, overgeven, ect. Ben in een paar weken ook nog zes kilo afgevallen, je eetlust gaat er niet op vooruit. Toch wil ik het volhouden wan ik wil er vanaf. Ik ga er vanuit dat dat ik nog voldoende zelfherstellend vermogen heb om weer een normaal leven te kunnen leiden. Mail me gerust als je denkt daar wat aan te hebben, samen staan we sterk zullen we maar zeggen.

Posted by Bram at 15:31 GMT on 14 June 2011

Oxazepam moet je ook rustig afbouwen als je het zo vaak nam en zo regelmatig. Toen je het gevoel had dat je verslaafd zou worden was je waarschijnlijk al verslaafd... wat je verhaal daarna ook bevestigd.

Nu moet je Oxazepam afbouwen met Diazepam (Valium),een langer werkende benzodiazepine, waarvan oxazepam overigens een metaboliet (restproduct) van is.

Afbouwen gaat veel langzamer en geleidelijker als hoe wat jij hebt gedaan. Is eigenlijk niet eens afbouwen wat je gedaan hebt, je bent abrupt gestopt op de helft van je laatst genomen dosering.

Dit artikel is gedateerd, je zou zeggen dat artsen op de hoogte zijn van de juiste manier van afbouwen. Heb zelf anno 2011 nog meegemaakt dat een arts op dezelfde manier handeld als in dit artikel is omschreven.

Vraag mij af waar dit aan ligt, heb wel eens vaker dingen meegemaakt waarbij ik mijn vraagtekens zet als je zelf de materie gaat uitpluizen over wat een arts adviseert.

Heb het gevoel dat artsen soms bepaalde kennis missen, misschien omdat ze zich juist teveel houden aan wat hun theoretisch is geleerd. In het geval van het artikel dus juist praktische kennis... als die arts zelf eens een paar weken dagelijks oxazepam had geslikt en abrupt was gestopt, dan wist hij wel beter. Maar dat ethisch bekeken geen verplicht onderdeel van de opleiding maken, maar een betere leermeester is er zeker niet. Daar ben ik van overtuigd.

joikmij@yahoo.nl

Posted by Anonymous at 21:26 GMT on 14 June 2011

Beste mensen, ik slik een half tabletje (2 keer een kwartje)per dag en dat gaat prima! ben dan rustiger en niet dat onrustige zenuwachtige gevoel in mijn lijf!

Posted by kuona at 09:19 GMT on 15 July 2011

>40 jaar gebruiker van oxa 10 mg. Wisselend van 5x dgs tot 3x dgs. Eerste keer gekregen, toen ik dacht dat ik dood ging (hyperventilatie?). Eenmaal een jaar gestopt, maar toch weer begonnen. Stoppen ging gewoon van de ene op de andere dag: viel mee. Wil afbouwen: iplv 10 mg een week de tabletten doormidden? Helpt Valdispert (of iets anders onschadelijks) om toch een beetje rust te krijgen? En weet iemand of spierreflexies in de benen, tijdens rust, een specifieke bijwerking is, misschien na heel lang gebruik? Of zal ik gewoon (cold turkey) maar 'gewoon' stoppen? Heb eenmaal met begeleiding van de arts geprobeerd af te kicken, maar aan die vage praatjes had ik niets. Dank voor de reactie!

Posted by Teun at 11:01 GMT on 20 July 2011

Heb lange tijd oxazepam geslikt vanwege overbelasting. Vanaf februari thuis gezeten vanwege een burn-out. Ben nu weer heel voorzichtig met werk begonnen. Wilde ook stoppen met oxazepam, maar dat viel tegen. Dikke knoop in mijn maagstreek, dus maar weer een tabletje. In mijn burn-out periode nam ik zelfs af en toe er al een uit voorzorg. Toch wil ik nu doorzetten. Ik heb tabletten van 10 mg. Neem soms een hele en soms een halve. Heb je nog meer adviezen voor mij?

Posted by cornelis at 11:17 GMT on 12 September 2011

Dag mensen.,ik ben een paar jaar geleden begonnen aan Oxazepam,na een hele sleep aan antidepressiva te hebben ondergaan. In de eerste instantie gebruikte ik het als (anti-katermiddel).,Ik kreeg het toen ook niet voorgeschreven door een arts,maar kreeg het van kennisen....Enfin,ik heb dit jaar in de Brijder(detox) gezeten,ik kreeg daar de eerste dagen 4 maal per dag 4 keer 10 mg= 160mg. Dat werd afgebouwd tot 4Keer1 per dag. Na daar ontslagen te zijn,heb ik het zelf af kunnen bouwen naar 20 mg.,Van dat tot minder,in een week zit ik nu twee dagen op 0mg (ik heb me al 6 dagen opgesloten ) Ik hoop dat het beter wordt,maar lijkt wel of alleen maar banger en gekker word. Volgende week 10/10/11 pas een afspraak met de psycholoog...Ik moet het volhouden !!! Sowieso een ander medicijn., Van Oxazepam word het alleen maar erger ( als je het elke dag gebruikt). Bedankt voor het lezen,en veel succes met afkicken.

Posted by JOI at 20:09 GMT on 1 October 2011

Dag mensen.,ik ben een paar jaar geleden begonnen aan Oxazepam,na een hele sleep aan antidepressiva te hebben ondergaan. In de eerste instantie gebruikte ik het als (anti-katermiddel).,Ik kreeg het toen ook niet voorgeschreven door een arts,maar kreeg het van kennisen....Enfin,ik heb dit jaar in de Brijder(detox) gezeten,ik kreeg daar de eerste dagen 4 maal per dag 4 keer 10 mg= 160mg. Dat werd afgebouwd tot 4Keer1 per dag. Na daar ontslagen te zijn,heb ik het zelf af kunnen bouwen naar 20 mg.,Van dat tot minder,in een week zit ik nu twee dagen op 0mg (ik heb me al 6 dagen opgesloten ) Ik hoop dat het beter wordt,maar lijkt wel of alleen maar banger en gekker word. Volgende week 10/10/11 pas een afspraak met de psycholoog...Ik moet het volhouden !!! Sowieso een ander medicijn., Van Oxazepam word het alleen maar erger ( als je het elke dag gebruikt). Bedankt voor het lezen,en veel succes met afkicken.

Posted by JOI at 20:13 GMT on 1 October 2011

Ik wil graag een E-mail ontvangen als antwoord of mededeling van mijn, of andere verhalen, of tips. Ik hoop dat je mijn verhaal post.Gr. JOI.

Posted by JOI at 20:54 GMT on 1 October 2011

Ik heb een paar dagen geleden mijn verhaal op deze site geplaatst.,Is deze site nog van toepassing,of is deze opgeheven ? Plaats mijn verhaal aub,of houd mij op de hoogte van veranderingen. Mijn adres is bekend.

Posted by JOI at 23:02 GMT on 3 October 2011

hoi allemaal ik slik ook al jaren Oxazepam 10 25 10 50 4x daags dus is gewoon rotzooi daardoor de ellende met afbouwen ben sinds vorige week van de 25mg naar 20 mg gegaan prima ging dat dus een week later weer 5 mg er af terwijl er werd afgesproken om de maand dus niet binnen een week van de 25 naar de 15 mg fout ging na een klein 2 uurtjes last te krijgen hoofdpijn onrustig ik parnassia gebeld ja probeer het maar gaat toch goed ik de dokter bellen en die zij het tegen strijdige een lichaam moet wel de kans krijgen om de balans goed te vinden al die hoge pieten weten het allemaal beter maar weten niet hoe wij ons voelen als we afbouwen te snel 1 tip doe het stap voor stap en vind goede afleiding dan lukt het pas ga niet grijpen naar andere hulp middeltjes volg je eigen gevoel en praat met iemand die je echt vertrouwd

Posted by patrick at 14:56 GMT on 5 October 2011

ik heb oxazepam ook gekregen voor het slapen en voel er bijna niks van , zelf al heb ik er 5 op ,je word er beetje mellow van alleen, afkicken lukt makkelijk, het is niet zo zwaar medicijn.

Posted by Killahx at 15:48 GMT on 8 October 2011

Na 20 jaar tegenslagen en angstgevoelens, waar ik voor in therapie ben geweest en alles geprobeerd hebt te doorvoelen, waardoor er dingen duidelijk zijn geworden en geheeld zijn. Heb ik nu -na een doodsbedreiging- waar ik 2 weken heb getrilt van angst. In 3 weken tijd 3 x10 mg oxezapam genomen. Mijn gedachten werden daardoor rustiger. Ik besef nu dat je gedachten je angstig maken. Ik probeer te mediteren en mijn gedachten te observeren. Ik wil niet verslaafd raken aan dat spul namelijk. Toch vraag ik me af, wat er precies inzit -oxazepam- dat je hoofd rustiger word en je meer bij jezelf blijft. Ik raad het aan -voor mezelf- te gebruiken in noodsituaties.. maar geen dagen of weken achter elkaar. Maar weet iemand welke stof erin zit, hoe kan het dat je door oxazepam meer bij jezelf blijft?

Posted by angle at 19:55 GMT on 9 October 2011

ben nu ruim een halfjaar van de oxazepam af en voel me beter dan ooit. nooit meer die troep dus ! Artsen moeten beter nadenken voordat ze dit maar klakkeloos voorschrijven, schandalig, zo makkelijk het wordt voorgeschreven.

Posted by Bert at 16:45 GMT on 25 October 2011

Slik nu ook 3 maal 10 mg oxeopam, als ondersteuning voor het slikken van antidepressivia. Ik schrik hier van de hoge doseringen die geslikt worden en dat jarenlang. Ik dacht altijd dat bij angst stoornissen [ die ik ook heb ] een korte tijd als hulp oxeopam wordt voorgeschreven, todat de antidepresiva begint aan te slaan. Zeg maar om de eerste moeilijke weken van het slikken van AD door te komen, want in het begin kunnen de angst klachten erger worden. De ssri [ b.v prozac, cipramil en seroxat zijn middellen die na 6 weken slikken de angst klachten gedeeltelijk of helemaal weg kunnen nemen. Angst heeft meestal met een tekort van het stofje serotonine te maken. De antidepressivia zorgt ervoor dat de stofje meer aanwezig is. Oxeopam slikken is een goed hulpmiddel voor de eerste 3 moeilijke weken, maar moet daarna weer snel geminderd worden. Dit is toch de manier van artsen om angst stoornissen te behandellen en ik vind het meer dan vreemd, dat mensen zolange tijd alleen maar oxeopam slikken ?

Posted by Anonymous at 14:02 GMT on 27 October 2011

Hallo allemaal.

voelde dat ik ook eens moest reageren. Schrik ervan , welke hoge dosis er vaak geslikt wordt van de oxeopam. Is het niet zo, dat er voor angst antidepresiva geslikt kan worden , met name prozac en paroxetine zijn daar zeer geschikt voor. Oxeopam is bedoeld om een aantal weken, tijdens het slikken van de AD de ergste pieken eraf te halen. Vooral tijdens de eerste weken slikken van AD kunnen de klachten eerst erger worden. oxeopam is dan een geliefd hulpmiddel. Ikzelf slik nu Antidepresivia sinds enkele dagen en daarbij slik ik oseopam om de heftige werking van de AD rustiger te maken. Dit doe ik met 4 maal 10mg per dag. Na 2 weken ga ik de oxeopam geleidelijk af bouwen en na 4 weken zal de AD de angst klachten gaan verminderen of helemaal laten verdwijnen. Hierbij ga ik cognitieve therapie volgen om de ondeliggende problemen aan te pakken. ik begrijp niet waarom er voor zo vele zo lang alleen maar oxeopam wordt voorgeschreven en vaak in een erg verslavende dosis. Ook lees ik niets over Busperon een middel dat ook wordt voorgeschreven voor angst klachten en niet verslavend is.

Posted by Hn at 15:54 GMT on 29 October 2011

ik gebruik ze nu een paar dagen 3x 10mg ma slaap goed ervan ma niet echt super suf of iets af en toe beetje duizelig

Posted by cindy at 11:50 GMT on 8 November 2011

Beste Mensen,

Ik ben benieuwd hoe het slapen van Adries (7 januari 2006) gaat, die bang was om te gaan slapen, en drie oxazepam kreeg vd dokter, en nu bang was voor verslaving. Ik heb hetzelfde.

Posted by thijs at 10:26 GMT on 22 November 2011

Hier zit ik dan,22 jaar, knallende koppijn en depressieve gedachten doordat ik nu eventjes geen oxazepam heb. ik ben opgenomen maar ik kan niet stoppen met de oxazepam.

Posted by Anonymous at 10:53 GMT on 3 December 2011

Lees goed de bijsluiters door van alle medicijnen waar Pam achter staat. En raadpleeg je arts en vraag hem een om eerlijk antwoord.. ik vind dat je voor deze medicijnen ruggegraat moet hebben. Ik heb ze zelf niet gebruikt. Mijn lieve man wel 37 jaar (R.I.P.)

Posted by Mieppie at 11:04 GMT on 26 January 2012

Hallo allemaal, ben benieuwd of hier nog iemand is..

Ik ben 26 jaar en al een aantal jaar op en af aan de oxa (naast fluoxetine).. Toen mijn vader zomer 2011 overleed aan kanker nadat mijn mOeder en ik een half jaar voor hem hadden gezorgd, kreeg ik van de doc 3x 10mg per dag. Ik heb daar zelf mee lopen klooien door bij mn psychiater ook aan te vragen en uiteindelijk zat ik gemiddeld aan 150mg per dag.. Wisselend want soms had ik weer niet. Ik ben aan het afstuderen (leerkracht basisonderwijs) en kan niet zonder mijn oxa's.. Sinds een paar weken kom ik wel is zonder te zitten ondat ik het liefst een heel doosje opeet en toen ik er serieus over nadacht om ze illigaal te kopen knapte er iets in me. Sinds een paar dagen ben k dus "cold turkey" gestopt. Voelt heel beroerd, slaap niet, angstig, misselijk maar ik voel tenminste wat. Morgen vraag ik wel een recept aan om te kunnen slapen maar verder hoop ik dat k er vanaf blijf. Succes allemaal!!

Posted by Qaa at 04:53 GMT on 30 January 2012

Gebruik sinds oktober Oxacepam. Omdat ik ICD drager ben en deze (3x binnen 24 uur) is afgegaan heb ik om rust te krijgen Oxacepam gekregen. Nam hem soms wel 4x per dag in. Als ik me een dag 'goed voelde' nam ik niks meer. Dit werkte dus niet want kreeg hele 'zware' angst momenten (zweten etc). Wandelen, fietsen en bezig zijn helpt dan erg goed. Met fietsen worden je gedachten behoorlijk afgeleid dus daar knap ik dan van op... Mijn huisarts heeft mij helaas niet de ernst van stoppen verteld. Misschien dat anderen hier wat aan hebben of advies hebben om 'af te kicken'. Raymond

Posted by rpv at 20:06 GMT on 10 March 2012

Post a comment

Note that your comment doesn't show up immediately. I review each comment before I add it to this site.

Check the Follow this page option if you want to receive an email each time a comment is posted to this page, including yours. A link to turn this option off will be included with each email.

Internet adresses will be converted automatically. You can use the following notation to specify anchor text for a link: [url=http://example.com/]example text[/url].