Perl programmer for hire: download my resume (PDF).
John Bokma Perl
freelance Perl programmer

Perl programmeur beschikbaar

Status: beschikbaar | 0 comments

Ik ben een ervaren Perl programmeur en gebruik sinds 1994 de programmeertaal Perl op diverse besturingssystemen (Microsoft Windows, GNU/Linux, UNIX, SGI IRIX). Mijn kennis van Perl gaat veel verder dan het programmeren van eenvoudige CGI scripts. Ik heb gewerkt aan een aantal grote Perl projecten (waarvan een met meer dan 650 in-house ontwikkelde modules), waarbij gebruik werd gemaakt van object georiŽnteerd programmeren (OOP). Op dit moment ben ik beschikbaar als freelance Perl programmeur.

XML parsing en dataverwerking

Verder bezit ik kennis van XML parsing in combinatie met Perl. Zo wordt het grootste deel van deze site met behulp van de XML::Twig module vanuit een klein aantal XML bestanden omgezet naar HTML bestanden. Om dit proces verder te versnellen gaat in de toekomst hiervoor XML::Parser gebruikt worden, in combinatie met diverse zelfontworpen modules. Bij een groot aantal van mijn opdrachten stond snelle dataverwerking middels goed uitgedachte algoritmen centraal.

Perl en Windows

Ook heb ik een aantal Perl applicaties gemaakt met een grafische gebruikersinterface (GUI) middels Tk of WxWindows (WxWidgets). Ik heb tevens ervaring met het maken van software distributies met behulp van de Perl Archive toolkit (PAR). Hiermee is het mogelijk om het Perl programma, inclusief alle noodzakelijke modules en de interpreter, samen te voegen tot een zelfstandig uitvoerbaar bestand (exe).

Hergebruik van programmacode

Als professioneel Perl programmeur gebruik ik het Comprehensive Perl Archive Network (CPAN) om de ontwikkeltijd van projecten te verkleinen. Indien ik zelf modules moet ontwikkelen maak ik waar nodig en geschikt gebruik van Object GeoriŽnteerd ontwerpen.

Academisch denk- en werknivo

Naast een technische opleiding aan de Technische Hogeschool "Rijswijk" heb ik een academische opleiding gevolgd aan de Universiteit Utrecht, met als specialisme het ontwerpen van algorithmes. Ook beheers ik ook diverse andere programmeertalen, met name Java.

Programmeren op locatie

Ik woon op dit moment niet in Nederland, en kan dus meestal niet op locatie in Nederland werken. Bij een goede projectopzet zal dit doorgaans geen probleem zijn. Verder werk ik bij voorkeur niet via detacheringsbureaus.

Meer informatie

Zie onderstaande links naar mijn bedrijfswebsite (Castle Amber) voor meer Engelstalige informatie.

Please post a comment | read 0 comments | RSS feed