Need a web scraping or data wrangling solution? Check out my resume (PDF).
John Bokma MSN Messenger
freelance Perl programmer

Comments: MSN Messenger webcam beelden opslaan

21 comments

Regelmatig krijg ik de vraag of het mogelijk is om de webcam beelden van MSN Messenger op te slaan als filmpje. Het antwoord is: ja. Download Bulent's screen recorder, een uitstekend programma waarmee een webcam sessie opgenomen kan worden. Het kan een deel van het scherm wegschrijven als een AVI bestand en kan dus ook gebruikt worden in combinatie met Yahoo! Messenger, of een willekeurig ander webcam programma. De nieuwe versie, nu shareware, kan ook geluid opnemen, iets dat niet mogelijk is met de freeware versie. Dit artikel beschrijft hoe de freeware versie, 1.5a, van Bulent's screen recorder gebruikt kan worden.

Read the rest of MSN Messenger webcam beelden opslaan.

Comments

He hallo,

Dat programma is echt geweldig. Je kan er niet alleen webcam beelden mee opnemen maar ook gewoon filmpjes die op het internet te bekijken zijn. Maar ik zit met een probleem. Kan iemand mij vertellen hoe ik als ik zo'n filmpje heb gemaakt als het waren een soort watermerk dat er in zit er uit halen. Want dat is nix.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen

Michel

Posted by Michel at 15:23 GMT on 14 June 2005

Het watermerk kan er of door de codec in gezet zijn, bij het aanmaken van het filmpje, of het kan zijn dat de codec een watermerk laat zien bij het afspelen. De DivX codec die ik alleen gebruik bij afspelen gebruik, doet het laatste. Als ik vooruit spring in het filmpje zie ik het logo opnieuw, en dan weer langzaam verdwijnen. Het zit dus niet in het filmpje zelf in dat geval.

Voor coderen gebruik ik zelf Koepi's XviD.

Posted by John Bokma at 15:41 GMT on 14 June 2005

Ik zag ooit iemand achter zijn cam zitten en die liet het sneeuwen, "plakte" een 'zo terug' plaatje op het beeld.... met welk programma doe je zoiets, is het vrij te downloaden???

Posted by Storm at 22:29 GMT on 6 January 2006

hallo, ik heb een webcam gekocht, en hij werkt prima alleen op msn werkt die niet.! wie weet hoe ik het op kan lossen..??

groeten, joost

Posted by joost at 11:29 GMT on 28 January 2006

Hoi Joost,

Weet je zeker dat de webcam kan samenwerken met MSN Messenger? Je zou Google kunnen proberen met:

model msn messenger compatible

Met 'model' het model van je webcam.

Posted by John Bokma at 01:39 GMT on 3 February 2006

Hey! weet iemand misschien hoe je kunt voorkomen dat je beelden worden opgenomen en die beelden ergens anders online worden gezet? thanks!

Posted by Rosie at 13:45 GMT on 9 February 2006

idd tof progje als het werkt tenminste, ik heb alles netjes gedaan zoals beschreven maar als ik een filmpje opneem via een site, om te testen weliswaar krijg ik juist maar een stilstaand beeld te zien. Wat heb ik misdaan ?

Posted by johny at 17:46 GMT on 9 February 2006

Rosie - de enige manier om dat te voorkomen is om je webcam niet op de computer aan te sluiten. Zodra jou cam beeld zichtbaar is aan de andere kant kan deze altijd opgenomen worden. Zelfs als het te voorkomen is op de computer van de ontvanger (en het antwoord is nee), dan nog kan iemand gewoon een videocamera voor de monitor houden.

Posted by John Bokma at 04:04 GMT on 17 February 2006

iemand vroeg welk programmatje dat was met dat b r b bortje ( www.digitalpeers.com ) gratis downloaden!

Posted by basb at 14:49 GMT on 4 April 2006

weet iemand hoe je beelden kunt bijsnijden?

Posted by robin at 10:24 GMT on 7 April 2006

Hallo, weet iemand hoe ik wel beeld kan krijgen zonder dat ik hem via msn gebruik? Moet je daar een bepaald progamma voor gebruiken? alvast bedankt

Posted by Nout at 13:45 GMT on 22 April 2006

Bedankt voor je heldere uitleg en de link. Foto's nemen lukt mij wel. Ik kan ze opslaan en terugzien. Het opnemen van een filpje van internet met behulp van de "region" lukt mij niet. Alles schijnt te werken totdat ik het terug wil zien. Ik zie dan een kader zo groot als de door mij ingestelde "region" in een donkergrijs blauwe vierkant. Helaas geen weergave van het door mij opgenomen stukje. Heb je misschien advies?

Posted by mikkel at 09:38 GMT on 2 June 2006

Bedankt voor je heldere uitleg en de link. Foto's nemen lukt mij wel. Ik kan ze opslaan en terugzien. Het opnemen van een filpje van internet met behulp van de "region" lukt mij niet. Alles schijnt te werken totdat ik het terug wil zien. Ik zie dan een kader zo groot als de door mij ingestelde "region" in een donkergrijs blauwe vierkant. Helaas geen weergave van het door mij opgenomen stukje. Heb je misschien advies?

Posted by mikkel at 09:39 GMT on 2 June 2006

hey weet iemand wat je moet doen als je webcam compatible is met msn je webcam doet het gewoon en je kan geen beelden van andere mensen ontvangen of versturen?

wie kan mij helpen??

Posted by Rolf at 22:06 GMT on 25 June 2006

hey

Ik heb een filmpje opgenomen op internet, maar als ik het dan terug kijk heb ik alleen zwart beeld. is dit te verhelpen?

Posted by christa at 08:26 GMT on 27 July 2006

misschien doet de webcam het alleen als jij en de andere persoon dezelfde versie van msn hebben. Dit kan weleens invloed hebben erop

Posted by the ??? Man at 12:19 GMT on 23 November 2006

Het gaat over de freeware versie, 1.5a, van Bulent's screen recorder. Kan men hier ook geluid mee opnemen? Kan men behalve van de MSN-site, ook video's van andere sites opnemen?

Vast bedankt voor het geven van advies/antwoord.

Posted by Daan at 16:12 GMT on 8 January 2007

@Daan - geluid opnemen gaat niet met de freeware versie. En aangezien het een screen capture programma is kan je ook video's van andere sites opnemen tenzij de software die de video afspeelt de video informatie direct door de videokaart op het beeldscherm laat afbeelden inplaats van softwarematig. Je krijgt dan een filmpje met 1 kleur (vaak bijna zwart, maar dit kan verschillen).

Posted by John Bokma at 21:00 GMT on 19 January 2007

weet iemand ook hoe je beelden terug kan zien die zijn gevoerd met de webcam op msn? heb t idee dat mijn zoon s avonds naakt camt maar heb er verder geen bewijs voor kan iemand me helpen? ben bang voor oplichting en andere rare praktijken

mvg g de haar

Posted by g de haar at 01:20 GMT on 22 December 2007

MSN maakt geen history aan van alle video chats (dat zou te veel ruimte in beslag nemen).

Echter, als je bang bent dat je zoon een risico loopt, waarom praat je niet met je zoon over je vrees? Als je zoon er achter zou komen dat je op zijn (?) computer aan het snuffelen bent, dan veroorzaak je op zeker nogal een breuk in vertrouwen. Ik bedoel wat zou je doen als er wel een mogelijkheid was om alle video chats terug te bekijken?

Posted by John Bokma at 16:23 GMT on 24 December 2007

ok dat is duidelijk dan. heb er natuurlijk wel met m over gehad en vooral de gevaren die meespelen met zo'n ding en t heel normaal is dat je op zijn leeftijd bepaalde dingen gaat ontdekken ook maar dat ie wel heel goed nadenkt wat ie doet in ieder geval bedankt voor je reactie gerrit

Posted by g de haar at 22:43 GMT on 2 January 2008

Post a comment

Note that your comment doesn't show up immediately. I review each comment before I add it to this site.

Check the Follow this page option if you want to receive an email each time a comment is posted to this page, including yours. A link to turn this option off will be included with each email.

Internet adresses will be converted automatically. You can use the following notation to specify anchor text for a link: [url=http://example.com/]example text[/url].